Jdi na obsah Jdi na menu
 


ME 2018-muži - Německo - Adelmannsfelden

Ve dnech 24.-26.srpna se v Německu uskutečnil evropský šampionát v kategorii Elite. Po dobrých zkušenostech z posledního šampionátu v Rakousku , kde byl vyzkoušen formát s rozšířeným počtem účastníků, přistoupila evropská federace EFA k další změně. Počet účastníků letošního mistrovství se - po jednání členských federací - ustálil na formátu s deseti týmy. Prvním pořadatelem takového šampionátu byla Německá federace . Hostitelským městem Adelmannsfelden.

 Týmy na šampionátu  ME 2018 :

             Belgie       Dánsko       Německo       Itálie       Holandsko

             Rakousko  Polsko       Švýcarsko     Srbsko    Česká republika

Účast českého týmu přinesla ještě před šampionátem trochu rozpaků - z původně nominovaných deseti hráčů odjela pouhá šestice. Důvody byly různé - nečekané ukončení sportovní kariéry,pracovní povinnosti, zahraniční stáže, zdravotní důvody.Přes počáteční problémy však skončil šampionát skvělým vystoupením našeho týmu. Osm zápasů - šest vítězství bez ztráty setu a dvě porážky. Jedna v základní skupině a druhá v boji o semifinále s Rakouskem.

Právě zápas s Rakouskem byl důkazem dobré hry našich reprezentantů. Porážka 3:0 neodráží dobrý výkon týmu. Dlouho jsme nehráli tak vyrovnaný zápas s rakouským favoritem. Porážka nás poslala do boje o 5.-8-místo. První zápas v ní jsme přehráli  silný tým Dánska   3 : 0. Náš soupeř byl vývojem zápasu velmi zaskočen a dělal vše pro svůj úspěch. Se svou taktikou vyřadit ze hry naše smečaře však neuspěl - díky výborné hře našich zadáků, kteří naše přední výborně pokryli. Zápas skončil velmi symbolicky - kapitán našeho týmu ukázkovým zakončením vyřadil z výměny strůjce dosavadních úspěchů dánského týmu.

Poslední den šampionátu - zápasy o celkové umístění :

 o 9.-10. místo :   Nizozemsko - Belgie  1 : 3

o 7.- 8. místo  :    Dánsko - Srbsko    3 : 1

o 5. - 6. místo :    Česká republika - Polsko  3 : 0 

o 3.- 4. místo  :    Rakousko - Itálie   4 : 0

o 1.-2. místo  :     Německo - Švýcarsko 4 : 0

Sestava týmu ČR na šampionátu :

Daniel Mazal, Michael Paper, Michal Brázda, Michal Beck, Tomáš Paper, Jiří Šindelář  

5. místo zajišťuje naší reprezentaci účast na evropské kvalifikaci pro Světové hry 2021.!!!  Pokud  na světovém šampionátu  skončí některé týmy z evropského šampionátu ,které skončily před naší reprezentací , do první čtveřice, snižuje se tím počet účastníků kvalifikace. Prakticky - na posledním světovém šampionátu v r. 2015 skončily na medailových postech Německo, Švýcarsko a Rakousko. Pokud by se toto pořadí opakovalo i nyní, zůstaly by na dvě volá místa pro Evropu týmy Itálie a ČR !!!! 

 

Rozpis zápasů týmu ČR v základní skupině :

      24.8.   10,00   CZ - Srbsko     11,45   CZ - Polsko    15,45 Holandsko  - CZ

      25.8.   9,30    CZ - Belgie        10,15   CZ - Dánsko

 

23.8. tréninkový zápas s místním týmem 

 

NOMINACE týmu ČR : 

Smečaři : Daniel Mazal, Michael Paper, Tomáš Král, Tomáš Skála

Nahrávači : Michal Brázda, Ctirad Grüner

Zadní : Michal Beck, Jiří Šindelář, Daniel Paper, Michal Krajíček