Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Mistrovství světa 2023 - Mannheim

1. 9. 2023

MISTROVSTVÍ SVĚTA

mužů 2023

 

Od roku 2007 nechyběla reprezentace mužů ČR na žádném ze světových šampionátů – ať to bylo na evropském, asijském či americkém kontinentu.

Od posledního šampionátu v roce 2019, kde jsme zaznamenali největší úspěch v dosavadní historii účastí, došlo ke generační obměně. Přesto jsme se dokázali kvalifikovat i pro letošní šampionát v německém Mannheimu.

S aktivní kariérou v reprezentaci se mezitím rozloučily důležité opory a pilíře týmu. Ať to bylo již z důvodu zranění, pracovní zaneprázdněnosti či rodinných změn, zdálo se, že to jsou ztráty nenahraditelné.

 

Do nominace týmu ČR na desetidenní vrcholné zápolení mezi světovou elitou promluvil opět výrazně tým FaC Zdechovice, který je největší základnou pro reprezentaci – Michal Beck, Tomáš Baťka, Michael Paper, Tomáš Paper, Daniel Mazal, Ctirad Grüner – byli doplněni mladíky Tobiáš Kühn, Tobiáš Hec a Daniel Josef Schwarz.

 

V základní skupině jsme postupně narazili na Japonsko, Nový Zéland a Austrálii.

Zahájili jsme jasným vítězstvím 3:0 nad Japonskem. Druhý zápas jsme nezvládli a podlehli stejným rozdílem Novému Zélandu. V důležitém zápase o druhé místo ve skupině, které zajišťovalo příznivého soupeře do nadstavby, jsme sehráli vyrovnaný zápas s Austrálii. Naše vítězství nám – díky dvěma soupeřem získaným setům – na kýžené druhé místo nestačilo.

Do nadstavby nás „pavouk“ svedl dohromady s týmem USA. V současnosti již faustballová velmoc nám měla co vracet. V posledním šampionátu jsme ji porazili v boji o konečné umístění 3 : 2. Hráčem zápasu byl tehdy smečař Daniel Mazal, který však v letošním šampionátu pro vleklé zranění ramene na kurtu chyběl.

Jeden z nejlepších výkonů našeho mladého týmu na Američany nestačil . Podlehli jsme jim po velkém boji 1 : 3, když všechny sety končily o pouhé dva body a v prodloužení. Sice se na náš výkon snášela slova chvály – z médií, od trenérů ostatních týmů, fanoušků … hráči byli odměněni potleskem vestoje , přesto jsme končili v slzách. Pro mladé 18-leté nováčky v našem týmu to byla obrovská zkušenost. Tu dokázali přenést do svých výkonů v dalším průběhu šampionátu.

V zápase proti našim tradičním nevyzpytatelným soupeřům ze Srbska jsme sice prohráli první set, ale v dalším průběhu zcela jasně dominovali a zvítězili 3:1.

V dalších kolech ,hraných v rámci Poháru národů, jsme postupně porazili všechny naše soupeře – Namíbii 3 : 0, Nový Zéland 3 : 0, Austrálii 3 : 2.

 

Světový šampionát byl oslavou faustballu – po stránce sportovní, zájmu diváků, médií – všechny naše zápasy mohli sledovat TV diváci v celém světě.

Stadiony, na kterých se hrály zápasy, byly plné pozitivně naladěných diváků.

Závěrečné zápasy o celkové umístění se hrály v jedné z nejkrásnějších hal v Evropě. SAP arena v Mannheimu s kapacitou 12tisíc diváků byla zcela

zaplněna fanoušky všech týmů a především těmi, kteří uměli ocenit výkony týmů …

Pro naše mladé hráče – stejně tak i pro ty starší – byl velkým zážitkem i obrovský zájem sběratelů podpisů, dresů a všech faustballových propriet . Zastavovali je i ve městě, fotili se s nimi, přáli jim mnoho úspěchů, povídali si o odehraných zápasech … Školní výpravy se účastnily tréninků i zápasů...

 

Složení týmu nám dává naději pro Světové hry a Mistrovství Evropy, které se uskuteční v příštím roce ve Švýcarsku .

Nově byl posílen i realizační tým. Ten nyní tvoří :

Mgr. Jan Mazal - hlavní trenér 

       Petr  Riedl - asistent trenéra

       Lenka Hec - PR

       Dagmar Kühn - fyzio

      Thomas Kühn - vedoucí týmu  

 

EFA Fistball Women´s Indoor Cup 2024

8. 11. 2023

 

Nalezené složky

2023

Datum: 16. 7. 2023
Fotografií: 16
Složek: 0

Faustball 2023 - WM

Datum: 1. 9. 2023
Fotografií: 17
Složek: 0