Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Mistrovství světa U18 - 2021 -RAKOUSKO

12. 1. 2020

Tréninky repre výběru pokračují i v době koronaviru. 

 -Plánovaná zahraniční soustředění  - únor -  13.2. - 20.2.

                                                             červen- červenec - CH - týdenní před šampionátem  

NOVÝM TERMÍNEM pro šampionát je 29.7.-1.8.2021 . I zde náš tým potvrdil účast.

ZRUŠENO - vzhledem k epidemiologické situaci v Evropě byl šampionát přeložen na rok 2021 ve stejném termínu a místu. Nás může těšit, že náš výběr U18 se i v příští sezoně věkově vejde . Další program týmu v AKTUALITÁCH.

V konkurenci 16 týmů z celého světa se letos v červenci poprvé představí i náš reprezentační tým juniorek. Ty, ač neprošly kvalifikací, dostaly od světové federace divokou kartu - na základě jejich výkonnosti při EM 2019. 

Šampionát se uskuteční v rakouském Grieskirchenu, který je baštou faustballu a zárukou dobré organizace. Pokud budete chtít přijet povzbudit naše hráčky, máte ( díky vzdálenosti ) největší příležitost právě zde.

Nominace výběru ČR :  smečařky - Nikola Formanová, Nikola Marková, Aneta Rychterová

                                       nahrávačky - Natálie Faltysová, Jasmin Ilse Haschert

                                      zadní - Nikola Faltysová, Alena Opálková, Adéla Kozubková

Realizační tým :

V jednání je ještě možná účast hráček žijících ve Švýcarsku a Rakousku - ta by obsadila zbylá dvě volná místa. 

 

Mistrovství světa -ženy 2021 Švýcarsko

12. 1. 2020

Podle posledních jednání se šampionát uskuteční ve dnech 13.7.- 17.7. ve Švýcarsku. Hostitelským městem by měla být JONA.

Náš tým již potvrdil účast. Dosud však není jasné, zda to bude šampionát s diváky, nebo poprvé bez nich.

ZRUŠENO - z důvodu koronavirové situace a následné finanční krize se v Chile šampionát neuskuteční. Termín byl posunutý na rok 2021  a podle rozhodnutí prezídia ( na základě jednání se všemi členskými státy ) se hledá nové místo konání šampionátu. Tím bude rozhodně Evropa a termín červenec - srpen. Na konci září bude jasné v otázce místa - může jím být i Česká republika.

 

V listopadovém termínu se zúčastní reprezentační výběr žen ČR šampionátu na jihoamerickém kontinentu. Výběr žen, doplněný spěšnými juniorkami si účast vybojoval. Realizační tým nyní musí zabezpečit finanční prostředky, aby potvrdil sportovní výsledek týmu, který si vybojoval účast na posledním evropském šampionátu. Bohužel, je mnohdy finanční aspekt mocnější než sportovní. S pomocí státu se v našem případě nedá počítat, proto hledáme mezi případnými partnery pomocnou ruku na úhradu letenek.

Nominace týmu ČR - bude zveřejněna po posledním soustředění .

Širší nominace - v té jsou všechny ženy z loňského mistrovství Evropy + juniorky

 

MUŽI - EM, WM

12. 1. 2020

Mistrovství Evropy 2022 - Itálie - červen 

Přelomového evropského šampionátu v nezvyklém termínu se zúčastnil zcela nový výběr ČR. Z úspěšné sestavy předchozích sezon zůstali pouze čtyři hráči. Důvodem neúčasti opor byla zranění, pracovní zaneprázdněnost , neuvolnění ze zaměstnání, touha odpočinout si... Do týmu naopak přišli junioři Tobiášové Hec a Kühn. Týmu se sice nepodařilo obhájit pozice v Evropě - skvělé 5.místo, které jsme drželi po několik sezon - ale jeho prvořadým úkolem bylo kvalifikovat ČR na světový šampionát. To se po hrdinském výkonu podařilo a naše reprezentace nebude chybět na čtvrtém MS po sobě !!! Na viděnou v Mannheimu 2023.

Věříme, že se nám podaří navázat na výkony v předchozím šampionátu a udržet ČR v první světové desítce, K tomu by nám měl pomoci i návrat opor. Ve spolupráci s mladíky v týmu bychom chtěli předvést kvalitní výkon.

 

Z nedávné minulosti :

Stejně jako všechna sportovní odvětví i faustball přišel o svůj letošní vrchol. Šampionát byl přeložen na rok 2022 - pořadatelem zůstává Itálie. Náhradou za přeložený šampionát se stává obnovený POHÁR národů, který se uskuteční v Německu.

V nezvyklém termínu se letos uskuteční finálový turnaj Mistrovství Evropy mužů v Itálii. Pro domácí tým se jedná -po úspěchu na světovém šampionátu - o velmi prestižní akci. Po dobrých zkušenostech z posledního evropského šampionátu s rozšířeným počtem 10 účastníků, navazuje federace i v tomto roce. Vedle nejlepší evropské pětky - Německo, Rakousko, Švýcarsko,Itálie a Česká republika - se bojů zúčastní Polsko, Srbsko, Holandsko, Dánsko, Belgie. Před branami finálového turnaje skončily týmy Ruska, Španělska, Ukrajiny a Řecka.

Nominace týmu ČR - bude známa po závěrečném soustředění. Věříme, že se v týmu objeví opory minulých let i noví hráči, kteří by navázali v budoucnu na úspěchy našeho týmu.

 

Nalezené složky

Nebyly nalezeny žádné složky